Kan dolaşımını hızlandıran ve vücuttaki dokuları yenileyen masaj terapisi ile stres ve depresyondan korunmak, vücudu rahatlatmayı sağlamak da mümkün…
Masaj Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?
Klasik masaj: Kan dolaşımını hızlandıran ve adaleyi güçlendiren bu masaj gündelik yorgunluktan kurtulmanızı ve gevşemenizi sağlar. İsveç masajı olarak da bilinir.
Thai masajı: Uzak Doğu’nun geleneksel tıp yöntemi içerisinde yer alan bu masajda, vücuda baskı, çekme ve gerdirme hareketleri uygulanır. Bazı hareketler sizi zorlasa da bu mesaj size esneklik kazandırır ve vücut enerjisini artırır.
Bali masajı: Aromaterapik yağların kullanıldığı bu masaj, zihinsel rahatlık verir ve bedenin gevşemesini sağlar.Orta şiddetle ve basınçla uygulanan masajdır.
Aromaterapi Masajı: Aromatik yağlar ve bitkisel özlerle yapılan bu masaj, diğer masajlara göre daha hafiftir, rahatlatıcı ve dinlendiricidir.
Refleksoloji: Ayağın altındaki noktalara basınç yapılarak uygulanan bu masaj, kişinin fiziksel ve duygusal anlamda dengede kalmasını sağlar. Ayaktaki noktaların vücudun belli organlarını temsil ettiğine inanılarak uygulanan bu masajda, rahatlama, ağrıyı azaltma ve kişiye daha iyi bir denge sağlamak amaçlanır.
Medikal masaj: Mekanik ve refleks etkilerinin çoğalmasını sağlayan bir masajdır. Hasar görmüş bir organı eski haline döndürmeyi amaçlar. Kan dolaşımını düzenleyen bu masaj, kas yapısını toparlar, cildi yumuşatır ve iç organlara fayda sağlar.
Derin doku masajı: Derin doku masajı, kişiyi dinlendirmekten ziyade gerilen kasları uzatma ve gevşetmeyi amaçlar. Derin ve sert baskılarla kasların açılmasını, rahatlamasını, dokuların yenilenmesini sağlar.
Taş masaj: Sıcak ve soğuk taşlar kullanılarak yapılan bu masaj, bedeni dengeler ve rahatlatır. Vücuttaki enerji kanallarını uyararak kişiden negatif enerjiyi almayı amaçlar.
Kupa-bardak masajı: Kupalarla problemli bölgelere uygulanan masaj türüdür. Selülit, çatlak ve sarkmış bölgeleri toparlar.
Stresten uzaklaşmamızı sağlayan masajın doğru ellerde, hijyenik ortamda, uzman masöz veya masör fizyoterapistler tarafından yapılması önemlidir.
Be the first to comment on "MASAJ TÜRLERİ VE FAYDALARI NELERDİR?"